Bescherm uw tuinmeubelen goed!

tuinmeubelen

Tuinmeubelen hebben ook bescherming nodig. Afhankelijk van het materiaal kun je kiezen voor verschillende soorten bescherming. Ondanks dat de kussens van tuinmeubelen vaak uitwasbaar zijn, kan er toch verkleuring optreden door bijvoorbeeld de regen of zon.

Hout beschermen

tuinmeubelenTegenwoordig is steigerhout echt een trend in de tuinmeubelen wereld. Het ziet er onwijs mooi uit en gaat lang mee, mits je het goed onderhoudt. Door het goed onderhouden kan het hout beter tegen alle weersomstandigheden, waaronder de vele regen die in ons kikkerlandje valt. Behandeling met houtolie is de beste manier om het te beschermen. Hierdoor zal vuil sneller worden afgestoten en kunnen mossen en algen moeilijker hechten aan het hout. Het is ook verstandig om regelmatig de meubelen te reinigen met een simpel sopje. Gewoon met afwasmiddel en een harde borstel de bank poetsen en hierna grondig afspoelen met water. Je zult zien dat jouw meubels er dan al meteen weer uitzien als nieuw.

Meubelhoezen

In de winter zullen de meubels in de tuin een stuk minder gebruikt worden. Misschien heeft u geen ruimte om deze de hele winter in de schuur (of ergens anders) op te slaan, dan zijn hoezen de perfecte uitkomst. De hoezen zorgen voor bescherming tegen zon, sneeuw, hagel en regen. Het geeft u de mogelijkheid om de meubels buiten te laten staan tot ze weer gebruikt worden. Luxe Outdoor Stegeman heeft een groot aanbod aan meubelhoezen. Ze verkopen hoezen voor onder andere parasols, tuintafels, tuinstoelen en nog veel meer. De levering en prijs zijn goed, dus ik zou zeker aanraden om een kijkje te nemen op hun website!