Beton, dat is toch een hele saaie en lelijke materie? Dat zullen de meeste mensen je vertellen en voor goede redenen. Waar vind je beton nu vooral. Ja, inderdaad op lelijke kantoorgebouwen en fabrieken maar zeker niet voor de afwerking van je huis, vloeren of zelfs hele kamers. Het zal je dan wellicht ook verbazen dat het laatste juist nu wel steeds meer het geval is. Door moderne ontwikkeling en nieuwe woonstijlen zijn er soorten beton op de markt gekomen die erg goed bruikbaar zijn voor uw woning. Eén van die soorten is beton cire.

Wat is beton cire?

Beton cire is een stucwerk van beton. Het is dus een erg gave en mooi afgewerkte variant van normaal beton. Het product wordt al vele jaren in Frankrijk gebruikt voor de afwerking van bijvoorbeeld badkamers. Kijk eens op het internet en je zult meerdere afbeeldingen vinden van mooie strakke vloeren, wastafels en zelf hele badkuipen gemaakt van beton cire. Het product is zo populair omdat het erg sterk, duurzaam en watervast is. Daarnaast is het product ook nog eens voegen vrij. Als laatste is beton cire is ook nog eens vrij gemakkelijk te bewerken.

Wat kost het?

In principe is het product niet zo duur, juist ook omdat het zo makkelijk te bewerken is. Pak je bijvoorbeeld je toilet aan dan kun je gemakkelijk vinden wat de beton cire toilet kosten zijn door op bijvoorbeeld betonstunterer.nl te kijken. Beton cire toilet kosten worden namelijk berekend per vierkante en hangen daarnaast af van de kleur van het beton. De kosten hangen dus vooral af van je persoonlijke voorkeur en de afmetingen van je toilet. Sommige kleuren zijn iets duurder dan andere, maar over het algemeen ligt de prijs per vierkante op ongeveer 40 euro. Je nieuwe toilet zal dus zeker geen fortuin kosten.