De groeiende vraag op de woningmarkt in Alkmaar

Alkmaar gaan wonen

Het is al lang bekend dat het westen van Nederland erg populair is om te wonen. Dat is terug te zien in de prijzen van woningen in deze regio. Er zijn verschillende redenen waarom de Randstad en ook de regio rondom Alkmaar, en deze stad zelf, zo in trek is.

Alkmaar

Alkmaar gaat Amsterdam achterna

Amsterdam is al een lange tijd de plek waar veel mensen een woning willen hebben. De populariteit van de stad heeft er dan ook aan bijgedragen dat de vraag naar een koopwoning veel groter is dan het aanbod van woningen, met als gevolg een enorm harde stijging in de prijzen van de woningen.

Gevolg hiervan is geweest dat een stad als Haarlem ook hard in populariteit is gestegen en er een krapte ontstaat op de woningmarkt. Deze situatie heeft zich bij nog meer steden in het westen van Nederland voorgedaan. En de laatste jaren is er dan ook een enorm harde stijging geweest op de vraag naar woningen in Alkmaar. Zo schreef Trouw eerder ook al Alkmaar Amsterdam achterna gaat. In dat artikel wordt verteld over de situatie waarbij een woning te koop werd gezet in de binnenstad van Alkmaar en binnen een mum van tijd al was verkocht.

Hoewel op dit moment de vraag naar woningen nog steeds vele malen groter is dan het aanbod, zitten we momenteel in een onzekere tijd. Met de huidige crisis weten we niet welke kant het op zal gaan met de woningmarkt. Hoewel er geen directe crisis is die is ontstaan vanuit de woningmarkt, die er in 2008 wel was, kan de economie hard gaan krimpen, met alle gevolgen van dien.

Toch een woning vinden in Alkmaar of de omgeving?

Ben jij al lange tijd op zoek naar een woning? Hoewel dat op dit moment nog geen makkelijke opgave zal zijn, is het in deze tijd belangrijk om goed te blijven zoeken. Kijk geregeld naar websites die een aanbod hebben bij jou in de omgeving. Dat kan op NieuwWonenRegioAlkmaar.nl, waar je de verschillende nieuwbouwprojecten in de regio van Alkmaar kunt vinden.

Maak voor jezelf een plan over hoe je naar jouw droomwoning gaat zoeken en ga er van tevoren vanuit dat het veel tijd gaat kosten. Wie de nodige tijd steekt in het vinden van de juiste woning die kan er nog een hele lange tijd plezier van hebben.