Een bank kopen: dit zijn je opties

bank kopen

Wanneer je een bank gaat kopen dan komt daar meer bij kijken dan je denkt. Het is een relatief grote aankoop dus je wil er natuurlijk lang blij mee zijn. Hoe doe je dat? Dat ontdek je hier.

bank kopen

Vraag om advies

Niet iedereen kan een interieurstylist betalen, dat snappen we. Maar als je het wel kan, vraag dan om hulp. Soms geeft een derde je inzichten die je zelf niet kunt vinden. Is een stylist inhuren een beetje teveel van het goede? Zoek dan in ieder geval naar een winkel waar je advies kunt krijgen over de bank die je wil hebben en of deze past bij wat jij voor ogen hebt in huis. 

Bij de showroom aankloppen

Ga je naar een showroom voor je nieuwe bank en wil je ook graag gelijk advies krijgen over je aankoop? Neem een foto of digitale opname mee van de ruimte waarin de bank komt te staan. Zo weet de adviseur met welke gegevens hij of zij rekening moet houden en welke kleuren in jouw interieur aanwezig zijn. Ze kunnen je zo nog beter helpen, ook op andere fronten dan alleen de bank. 

Bepaal je zichtlijn

De bank moet bovendien op een plek komen te staan die past bij de zichtlijnen die jij wil. Kijk je vaak tv, geniet je vanaf de bank graag van de tuin of kruip ‘s avonds het liefst bij de open haard? Deze woonwensen bepalen dus waar de bank komt te staan en in welke richting je kunt kijken, ofwel de zichtlijnen. 

Het aantal zitplaatsen

Er zijn tweezitsbanken, driezitsbanken en nog veel grotere banken. Met weinig ruimte kun je nog kiezen voor een loveseat. Er zijn in ieder geval ontzettend veel opties, maar hoeveel zitruimte heb jij nu echt nodig? Een hoekbank is leuk maar als je klein woont en maar met z’n tweeën bent dan is het wellicht een beetje overbodig.