Ervaar zelf de voordelen van een stolpwoning

Modern wonen staat synoniem voor veelzijdigheid en natuurlijk zo zuinig als mogelijk omgaan met energie. Dat zijn twee eigenschappen die niet gauw gezocht zullen worden bij een stolpwoning. Het geheim ligt echter in de eenvoud van de opzet van de woning en biedt dat de unieke eigenschappen waar het zo bekend om staat. Het gaat dus om veel meer dan een boerenwoning met een landelijke uitstraling.

Eenvoudig in ontwerp en op te zetten

In haar eenvoudigste vorm is een stolpwoning niet meer dan 4 buitenmuren met een piramidevormig dak. Dit basisontwerp kan behouden blijven voor de bouw, maar zijn er altijd wel variaties mogelijk. Er kan ook voor gekozen worden om later de inrichting te veranderen, iets wat vrij eenvoudig is klaar te spelen bij een stolpwoning. De bouw kan snel plaatsvinden en werkt het allemaal ook door op de kosten eraan verbonden. Ideaal voor zij die niet over een ruim budget beschikken. En over ruim gesproken: zelfs op een kavel met een beperkt oppervlak komt de stolpwoning goed tot uiting. Daar is er niets van te merken aan de binnenzijde van de stolpwoning omdat het hoog opstaand dak in combinatie met de vierhoek gevormd door de buitenmuren een zee van ruimte scheppen.

En er valt nog meer in en rond de stolpwoning te doen

Zelfs na de bouw van de woning kan er nog flink worden “gesleuteld” aan zowel de binnen- als buitenzijde. Zo kan het dak nog altijd wat doorgetrokken worden waardoor er extra ruimte wordt gecreëerd voor bijvoorbeeld een terras. Het hoog opstaand dak kan plaats bieden aan een zolder en kan die weer worden gebruikt voor extra kamers. Met een relatief kleine woning als het gaat om het bouwoppervlak, zijn de mogelijkheden die een stolpwoning biedt zeker niet beperkt. Daar komt ook het eenvoudig onderhoudt erbij kijken.