Gaat u voor een blad van foutvrij of rustiek eikenhout?

Eikenvakman.nl is de NR. 1 webshop in Nederland & België voor prachtige eikenhouten bladen op maat. Met een ruime collectie vindt u bij ons altijd een blad dat bij uw wensen – en beoogde toepassing – past. Met een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over de eiken bladen van EIKENvakman.nl en ditmaal gaan wij dieper in op het verschil tussen rustiek & foutvrij eikenhout.

Rustiek versus foutvrij eikenhout.

Bij het selecteren van een eiken blad dat precies past bij uw specifieke wensen is de keuze uit rustiek eikenhout en foutvrij eikenhout cruciaal. Rustiek eikenhout (zichtzijde B-kwaliteit) – veruit de meest verkochte eikenhout soort bij EIKENvakman.nl – bevat noesten, scheurtjes en takjes en staat bekend om haar mooie, natuurlijke en levendige uitstraling. Bij rustiek eikenhout heeft u bij de meeste eiken bladen van EIKENvakman.nl de optie om te kiezen voor ‘noesten openlaten’ of ‘noesten vullen’. Indien u kiest voor gevulde noesten zullen de (grove) open noesten en oneffenheden zoals scheuren opgevuld worden met 2 componenten ‘vloeibaar hout’ in de kleuren licht eiken of zwart. Op de product detailpagina van onze rustieke eiken bladen vindt u de mogelijkheden en kunt u uw wensen eenvoudig aangeven.

Foutvrij eikenhout (zichtzijde A-kwaliteit) is eikenhout zonder noesten en scheuren. Een blad van foutvrij eikenhout oogt wat rustiger en is ook qua structuur en levendigheid wat ‘egaler’. Een blad van foutvrij (A-kwaliteit) eikenhout is tevens wat duurder in vergelijking met rustiek eikenhout. Wilt u echt voor een natuurlijke & robuuste uitstraling gaan? Dan is ‘extra rustiek’ zeker het overwegen waard. Bij extra rustiek eikenhout komen grote(re) open noesten en (hart)scheuren voor, maar ook kan ingesloten hart en spintranden voorkomen. Dit resulteert in een bijzonder levendig eiken blad met een stoer accent.