Vorige week kwam bij mijn moeder een man aan de deur die graag haar inboedel wilde opkopen. Mijn moeder gaat binnenkort naar het bejaarden tehuis en wil daar graag met nieuwe meubels starten. Ze wil graag van haar huidige meubels af en heeft dan ook aan verschillende partijen haar aangeboden voor het opkopen van haar inboedel. Voor de het opkopen van de inboedel zoekt mijn moeder de juiste persoon, omdat ze de meubelset graag bij elkaar wilt houden.logo (1)

Het gaat hier om een antieke meubelset. De meubelset is antiek en komt uit Zuid-Frankrijk.
De meubels hebben oorspronkelijk in een oude villa gestaan, maar wegens een nieuwe eigenaar werden de meubels toen door verkocht. Mijn moeder heeft een aantal jaar in Frankrijk gewoond en kwam toen in contact met de gene die deze meubels graag wilde verkopen. De meubels hebben voor haar veel waarde, vandaar dat ze deze ook als set wil verkopen.

De man die vorige week langs kwam heeft inmiddels al een bod gedaan en wil graag de inboedel opkopen. Maar omdat het gaat om antieke meubels vinden wij het moeilijk om de werkelijke waarde te schatten. We willen het liefste nog even geen akkoord geven op het bod dat de inboedel opkoper van vorige week ons heeft geboden.

We zouden graag verschillende inboedel opkopers willen uitnodigen om eens naar de meubels te komen kijken. Het maakt ons niet uit of er wel of niet een bod wordt gedaan, maar misschien kan ons hierdoor wel wat meer verteld worden over een juiste richtprijs waarmee wij akkoord zouden kunnen gaan.