Zodra het mooi weer wordt, gaan we massaal naar buiten om lekker te klussen en te verbouwen. We houden de grote schoonmaak, mesten de garage uit of pakken de tuin aan. Wanneer je dan die tuin gaat aanpakken, is het natuurlijk wel het fijnst als gelijk alles goed wordt aangepakt. Misschien heb je in de tuin nog wel een leuk houten tuinhuisje staan die een opknapbeurt kan gebruiken. Maar hoe pak je dat nou aan?

Kies voor een goede verf

Hout dat in de buitenlucht staat, moet goed beschermd worden tegen weersinvloeden en temperatuurverschillen. Zo blijft het mooi en gaat het ook veel langer mee. Belangrijk dus om het hout een goede afwerking te geven. Nadat je het houten tuinhuisje klaar hebt gemaakt voor behandeling, is het noodzaak om de juiste afwerking te kiezen. Hout behandelen kan met olie, beits of verf. Wil je je houten tuinhuisje behandelen met verf, kies dan bijvoorbeeld voor jotun. Met verf van jotun zit bijna altijd goed voor al je buitenklussen.

Mat of toch glans?

Jotun verf is in veel varianten verkrijgbaar. Er zit dus altijd wel een afwerking tussen die bij jou en de inrichting en stijl van je tuin past. Wil je bijvoorbeeld dat je tuinhuisje na behandeling mooi glanst? Dan is jotun demidekk ultimate tackfarg misschien wel wat voor jou. Jotun demidekk ultimate tackfarg is een dekkende hybride beitsverf waarmee je je tuinhuisje voor wel 10-12 jaar beschermd tegen allerlei weersomstandigheden, en waar je nog weinig onderhoud aan hebt ook. Daarnaast blijft de houtstructuur heel mooi zichtbaar, wat bijdraagt aan de natuurlijke uitstraling. Het laatste bijkomende voordeel van jotun demidekk ultimate tackfarg? De beits beschermt tegen UV-straling. Klinkt goed toch?