Landelijk wonen: dit zijn de kenmerken

Heb je al langer een ‘landelijk’ huis op het oog? Of weet je juist niet wat een landelijk huis is, maar ben je geïnteresseerd in verschillende stijlen huizen? Dan is dit artikel voor jou. Een landelijke woning is een woning die een beetje lijkt op een boerderij en vaak voorkomt in gebieden waar veel weilanden en bossen zijn. Het is vaak gekenmerkt door een rieten dak met twee lagen voor veiligheid, door duidelijk metselwerk met verschillende kleuren stenen en door ramen met luiken. Het zijn vaak grote huizen waar mensen met een groot gezin wonen. Een vrijstaande woning bouwen kan geheel naar je eigen wens!

Kenmerken en tips

Mensen kiezen vaak voor een landelijke woning omdat het persoonlijk en knus overkomt, maar ook omdat de sfeer heel fijn en prettig is. Het is niet bedoeld om modern of industrieel in te richten. Vaak komen warme tinten en materialen als hout en steen meer voor, waardoor het geheel gepersonaliseerd kan worden naar je eigen wensen. Als je van kleurrijk en fel houdt, dan is een modern huis in de stad toch iets dat misschien beter bij je past, of je moet tegen alle stijlen in gaan en je eigen stijl creëren, wat ook ontzettend gaaf is!

Waarom landelijk wonen?

Zoals hierboven benoemd is de sfeer van landelijk leven heel anders. Het huis staat in een weiland of is dichtbij bossen. Het is dus volledig anders van de drukke stad, maar wel een plek waar je tot rust kan komen na een drukke dag. Ook is het vaak geïsoleerd van de buitenwereld. Goed, dit klinkt misschien extreem, maar als je het niet gewend bent kan het vreemd voelen om ineens zo ‘alleen’ te zijn met veel ruimte om je heen. Het moet daarom wel een weloverwogen keuze zijn om voor een landelijke woning te kiezen, omdat er een aantal duidelijke verschillen zijn met andere woningen. Ook moet je bij dit soort woningen goed de omgeving en de bouw van het huis in acht nemen, omdat niet alle interieurstijlen erbij passen.