Overheid stelt LED-verlichting verplicht voor bedrijven

Op 8 november 2018 stemde de tweede kamer vóór de motie om bedrijven te verplichten LED-verlichting te gebruiken. Deze motie zal vanaf 1 juli 2020 gaan gelden. De motie kwam van Tom Van der Lee van GroenLinks en Agnes Mulder van het CDA en waarin stond dat de verplichting van LED-verlichting zal leiden tot een vermindering van 0,9 megaton CO-2. Ook verzochten beide Kamerleden dat de overheid hetzelfde zouden doen, namelijk overstappen op LED-verlichting. Zo zou de overheid het goede voorbeeld geven.

Wat gaat dit voor jouw bedrijf betekenen?

Het overstappen van de traditionele verlichting naar LED-verlichting brengt ongetwijfeld een hoop kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk om goed naar de verschillende mogelijkheden te kijken op het gebied van LED-verlichting. Zo zijn er verschillende keurmerken die iets zeggen over de kwaliteit, levensduur of het energieverbruik van de LED-verlichting. Zoek je duurzame LED-verlichting met een stabiele licht output? Kies dan voor LED panelen met het DEKRA kenmerk. Zo ben je als bedrijf verzekerd van goede LED-verlichting. Verder zorgt goede LED-verlichting ook nog voor een hogere productiviteit en een veiligere werkomgeving. Door flikkervrije LED-verlichting te gebruiken kan personeel zich langer concentreren en zal men minder snel vermoeid raken omdat je hersenen deze licht flitsen niet hoeven te verwerken.

De financiële consequenties

Eén van de belangrijkste punten bij de aanschaf van LED-verlichting is het financiële plaatje. Zo is LED-verlichting niet goedkoop in aanschaf, echter brengt het op lange termijn wel een hoop voordelen met zich mee. Zo bespaar je met led verlichting ongeveer 60 tot 80 procent op je lichtkosten, zo heb je de investering binnen enkele jaren alweer terugverdiend. Daarnaast kun je als ondernemer ook nog gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek regeling. Zo mag je tot 45% van de investering van de fiscale winst aftrekken en zo hoef je onderaan de streep minder vennootschapsbelasting te betalen.

Ben je een ondernemer en ga je ook overstappen op LED-verlichting? Bekijk dan zorgvuldig de mogelijkheden van Energie-Control. De investering zal zich op de lange termijn uitbetalen sinds LED-verlichting véél duurzamer is dan andere soorten verlichting. Lees je daarnaast ook goed in met betrekking tot de verschillende regelingen die mogelijk zijn.  Wilt u het besparen op energie serieus aanpakken, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Maak dan vandaag nog een afspraak met een energieadviseur. Hij of zij geeft u zoveel mogelijk informatie op punten waar u op kunt bezuinigen. Daarnaast laat diegene u ook de maatregelen zien die uw huis kan gebruiken om zoveel mogelijk klimaatneutraal te worden.