waterpomp

De laatste jaren komen heftige regenbuien steeds vaker voor, kelders en huiskamers lopen onder water. Het is geen overbodige luxe om te hebben die water weg kan pompen, maar wat zijn nu belangrijke eigenschappen voor een waterpomp? Als eerste is het vermogen een belangrijk gegeven, wil je veel water wegpompen in korte tijd moet je voldoende capaciteit hebben met de pomp. Ook het gewicht is belangrijk, wil je snel een pomp gebruiken dan moet deze wel goed te hanteren zijn en niet te zwaar.

Een pomp om je tuin te besproeien

waterpomp

Je kunt een waterpomp ook gebruiken om je tuin water te geven, handig als er een droge zomer is. Water wordt onder druk uit de pomp geperst, je kunt de pomp eenvoudig aansluiten op de tuinslang om op deze manier de tuin water te geven. Wat ook belangrijk is zijn de voetjes onderaan de pomp, deze kunnen de pomp dempen tijdens gebruik. Hierdoor staat de pomp stabiel op het gras op een andere ondergrond. Bij toolnation.nl hebben ze verschillende soorten pompen in het assortiment.

Functies van een waterpomp

waterpomp

Grondwater oppompen kan een functie van een waterpomp zijn, echter moet je er dan wel opletten wat de doorvoercapaciteit van de pomp is. Hieruit kun je afleiden het aantal liters wat de pomp op kan pompen. Wil je voor zijn dat de pomp niet verbrand dan biedt een exemplaar met een droogloopbeveiliging dit. Is het waterniveau te laag dan gaat de pomp automatisch uit. Ook een filter is geen overbodige luxe, hierdoor komt er geen vuil in het systeem zodat deze niet vol komt te zitten.