Tips bij kiezen nieuw behang

behang kopen

Behang is weer terug van weggeweest. Sinds een aantal jaren is het behang weer populair onder de meeste mensen. Wil jij ook binnenkort nieuw behang kopen? Lees dan verder, want in dit artikel ga ik je een aantal belangrijke tips geven waar je op moet letten bij het kopen van nieuw behang.

behang kopen

Rustige sfeer behouden

Je ziet overal leuk behang met verschillende patronen en veel verschillende kleuren. Het is van belang dat je op past dat het niet te druk wordt in de kamer. Als je al veel kleuren en patronen in je kamer hebt (bijvoorbeeld kleurrijke meubel en accessoires) is het verstandig om te kiezen voor een wat rustiger en neutraler behang. Als je juist veel rustige kleuren meubels en accessoires hebt is het juist wel weer leuk om voor behang met een patroon te kiezen. In beide gevallen zorg je ervoor dat de kamer rust blijft uitstralen en dat het behang de blikvanger wordt in de ruimte.

Behang eerst één wandje

Vooral als je behang koopt met een drukker printje en verschillende kleuren is het erg belangrijk om eerst te beginnen met het behangen van één wand in de kamer. Als je alle wanden met hetzelfde patroon behangt creëer je namelijk een erg drukke sfeer en dat ik juist wat we willen vermijden. Je zou dan beter één wand kunnen behangen met het patroon en de andere wanden kun je dan verven in een kleur die terugkomt in het patroon van het behang. Zo loopt alles mooi in elkaar over en zorg je ervoor dat je die rustige sfeer in de kamer behoud.

Praktische tip voor het behangen

Als je nog niet zo ervaren bent met het behangen raad ik je aan om niet voor het goedkoopste behang te kiezen dat je tegenkomt. Goedkoop behang is vaak lastiger te plakken en scheurt sneller. Dit is vooral als je nog niet vaak hebt behangen erg vervelend en dit maakt het dan ook extra lastig. Kies dus niet voor de goedkoopste soort behang, maar kijk ook naar de kwaliteit.