Tips om uw dakbedekking mooi te houden

Er zijn maar weinig mensen die zich druk maken om de dakbedekking op de daken van hun woning. De meeste dakbedekking gaat immers langdurig mee, waardoor er niet of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Toch doet u er goed aan dit wel te doen. Waarom? Omdat u een stuk langer van uw dakbedekking geniet door deze mooi te houden. Maar hoe houdt u uw dakbedekking eigenlijk mooi? Dakdekker aan Huis Houten geeft u in deze tekst drie handige tips voor mooie dakbedekking

1. Maak dakpannen schoon
Dakpannen worden blootgesteld aan weer en wind. Om deze bedekking mooi te houden, kunt u de dakpannen schoonmaken. Dit hoeft u echt niet ieder jaar te doen. Nee, want de regen zorgt ervoor dat een groot deel van de rommel van uw dakpannen afspoelt. Er kan echter wel mos en aanslag op uw dakpannen ontstaan. Dit verdwijnt niet door een beetje regen. U moet de pannen zelf schoonmaken om dit te verwijderen.

2. Zorg voor een goede afvoer van water
De meeste platte daken hebben een afschot. Dit wil zeggen dat een dak schuin afloopt. Op deze manier wordt voorkomen dat er water op het dak blijft staan. Een goede afvoer van het water is onder meer belangrijk voor de uitstraling van de bedekking op jouw platte dak. Blijft er vaak veel water op staan? Dan is de kans op aanslag een stuk groter. Stroomt het water niet goed weg? Bedenk dan een manier om het water alsnog van uw dak te halen. Hoe minder water er op uw dak staat, des te beter is dit voor uw dakbedekking.

3. Verwijder rommel regelmatig
Op een hellend dak zien we geregeld mos terug. Ook blijven er zo nu en dan takjes op de pannen liggen. Op een plat dak blijft echter veel meer rommel liggen dan op een hellend dak. Zo komt er bijvoorbeeld vaak blad terecht op een plat dak. Om de dakbedekking mooi te houden en de kans op schade te verkleinen, verwijdert u deze rommel regelmatig. Dit is een kleine moeite, maar u heeft hierdoor wel veel langer plezier van uw dakbedekking!