Verbouwen met familie en vrienden

Je huis verbouwen is een groot project en hulp van familie en vrienden wordt dan ook vaak gewaardeerd. Het kan zijn dat je in het verleden al vaak mensen hebt geholpen met klusjes en dat je weet dat ze je ook altijd zullen helpen. Dan is het fijn als je bij een verbouwing kan rekenen op deze mensen.

Het gemotiveerd houden van jezelf en je naasten in een verbouwing is heel belangrijk. Verbouwen is zwaar en stressvol. Zeker als je niet heel goed bent in het verbouwen zelf en minimale hulp hebt ingeschakeld van professionals. Als je daarnaast je budget niet goed hebt berekend kan het al snel een hoofdpijn project worden. Het is handig om rekening te houden met 10% onvoorziene kosten, zodat je op kleine tegenslagen bent voorbereid. Mocht je dit geld niet gebruiken dan heb je nog een spaarpotje over voor andere leuke dingen!

Laat je plannen dan van tevoren ook nakijken door iemand die verstand van zaken heeft, het kan zijn dat je belangrijke zaken zoals check van leidingen of een bodemonderzoek bent vergeten. Na een half jaar kan je opeens lekkage hebben die makkelijk door een controle voorkomen had kunnen worden.

Een klein budget? Kijk dan online op verschillende websites voor de laagste prijzen, daarnaast loont het om te wachten op de sale of kortingen. Ook kan je meubels eigen maken door ze te schuren en een andere kleur te verven.

Om de moraal erin te houden en te laten weten dat je het echt waardeert dat vrienden en familie komen helpen kan je polo’s bedrukken met bijvoorbeeld “Verbouwing de Janssens 2017”. Dit zorgt voor meer samenhang en je kan een voor en na de verbouwing foto maken waarbij iedereen zo’n leuke polo aanheeft. Voor meer soortgelijke artikelen kan je de website van Maxilia bekijken!

 

Veel succes met verbouwen! Let op je budget, vraag hulp bij professionals en houd vriend en familie bij je tijdens dit project.