Verschillende kranen voor in uw badkamer

Tegeldepot.nl fonteinkraan

Voor in uw badkamer zijn er verschillende kranen beschikbaar. Er is voldoende keus en dat maakt de keuze voor een geschikte kraan vaak pittig. Welke kranen bestaan er eigenlijk? Dit artikel geeft informatie zodat u een goede keus kan maken voor een geschikte kraan in uw badkamer.

Eengreepsmengkraan

Deze kraan bestaat uit één hendel waarmee zowel de temperatuur als de kracht van de straal wordt ingesteld. De kraan past goed in een modern en minimalistisch interieur. Het is een kraan die tegenwoordig zeer geliefd is om zijn eenvoud.

Tegeldepot.nl fonteinkraan

Tweegreepsmengkraan

Een tweegreepsmengkraan is voorzien van twee knoppen voor zowel koud als warm water.

U kan op deze wijze de gewenste temperatuur bereiken door met elkaar te mengen. Deze kranen worden echter minder vaak gebruikt omdat het iets minder handig in gebruik is dan de populaire eengreepsmengkraan.

Driegats wastafelmengkraan

De driegats wastafelmengkraan heeft knoppen die los staan van de kraan. Ze lijken op de tweegreepsmengkraan maar bezitten een uniek design. Vaak bezit de kraan een retro uitstraling in combinatie met een modern element.

Thermostatische kraan

De thermostatische kraan kan op temperatuur worden ingesteld alvorens de kraan open te draaien. Deze kranen worden veelal gebruikt voor de douche en bad. Ze zijn dikwijls voorzien van een kinderslot waarbij een temperatuur tot maximaal 38 graden kan worden bereikt. De thermostatische kraan is eenvoudig in gebruik en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Inbouwkraan

Inbouwkranen zijn voorzien van een luxe uitstraling omdat u enkel de essentiële onderdelen kan zien. Een groot voordeel van een inbouwkraan is het feit dat overige componenten zoals leidingen verborgen zijn, dit oogt netjes en luxe. Voor het installeren van een inbouwkraan is een vakman vereist omdat expertise noodzakelijk is.

Opbouwkraan

De montage van een opbouwkraan gaat vaak veel eenvoudiger. Dit kan u veelal zelf doen als u handig bent. De onderdelen zijn bij de opbouwkraan echter niet weggewerkt en nog zichtbaar.

Diverse kranen zijn beschikbaar bij tegeldepot.nl fonteinkraan

Tegeldepot.nl fonteinkraan biedt vele uitvoeringen kranen aan. Neem vooral een kijkje en laat u inspireren door het grote aanbod kranen voor in uw badkamer.