Vier manieren om jouw eetkamer nieuw leven in te blazen

De eethoek is een plek die jij creëert, de plek waar jij, je familie en vrienden hun maaltijden nuttigen. Dit is een plek waar jij trots op moet zijn en waar jij jezelf comfortabel bij voelt om je eten te presenteren voor jou en je gasten. Hier zijn een paar mogelijkheden die jou misschien aanspreken om je eethoek in te richten, of om je eethoek nieuw leven in te blazen mocht je de huidige look niet meer willen aanhouden.

De kleur van je muren


Als de uitstraling van jouw eetkamer verveelt raakt is een goede mogelijkheid dat dit makkelijk te veranderen is door de kleur van muren te veranderen. Door vrolijke kleuren toe te passen voel je jezelf al snel beter tijdens het eten, en dat voelt iedereen die bij jou een lekkere maaltijd komt eten. 

Oud eruit nieuw erin


Als jouw huidige muren jouw nog steeds tip top gelukkig maken moet je hier natuurlijk helemaal niks aan doen, uiteraard zijn er nog andere opties om jouw eethoek een nieuwe look te geven. Belangrijke onderdelen in de eethoek zijn natuurlijk de Eetstoelen en de tafel. Nieuw meubilair kan dus de oplossing zijn om een beter gevoel te creëren die beter bij jou past.

Licht uit spot aan


Verlichting speelt een belangrijke rol, elkaar goed kunnen zien is natuurlijk fijn. Maar het is niet fijn als het licht extreem fel is, zorg er dus voor dat je bijpassende verlichting haalt en kijk ook naar de lichtintensiteit (lumen). Als je het toch fijn vind om zowel fel als wat minder fel licht te hebben kun je ook kiezen voor dimmers, hiermee kan je het licht goed aanpassen aan de sfeer die jij wilt creëren tijdens de verschillende dingen die jij doet in je eethoek.

Gordijnen

Gordijnen zijn erg handige middelen om je tijdens het eten lekker af te sluiten van buiten, hiermee je eigen eetkamertje te hebben waar je gezellig met jouw familie en vrienden aan het eten bent. Hiermee kun je ook een kleur kiezen jij jij goed vind passen bij jou huis en jouw hoekje, bijvoorbeel licht, donker of bijvoorbeeld kleur (Bron: Profijt Meubel).