Waarom moet je voor een PVC vloer kiezen?

Wanneer je besluit een nieuwe vloer aan te leggen heb je de keuze uit mega veel verschillende soorten. Je hebt natuurlijk laminaat, houten vloeren, gietvloeren en nog veel meer. Wanneer je een nieuwe vloer kiest moet je goed kijken wat er bij jouw wensen en behoeften past. Als je een vloer wilt die in mijn ogen alles heeft, moet je ervoor kiezen om een nieuwe PVC vloer te nemen. In dit artikel vertel ik de voordelen van een PVC vloer.

Ze lijken net echt!

Het zijn toch ook echte vloeren? Ja, PVC vloeren zijn echte vloeren, maar ze zijn echter niet van natuurlijke producten gemaakt. Ze lijken exact op de houten vloeren die we kennen, echter kennen ze veel voordelen. Doordat ze precies hetzelfde lijken, en vaak ook nog eens voelen, zijn ze erg populair tegenwoordig. Het is een prima alternatief voor wanneer je geen fan bent van het onderhouden van houten vloeren.

Duurzaamheid

Naast dat ze net echt lijken zijn ze een stuk duurzamer als de meeste andere vloeren. PVC is een stof die gemaakt is om lang mooi en netjes te blijven en gaat dus jaren lang mee. Je betaalt er iets meer voor als voor de meeste andere vloeren, maar dit betaalt zich in jaren makkelijk terug!

Onderhoud

Ten slotte is het onderhoud van de PVC vloer erg makkelijk. De vloeren zijn waterafstotend en dus heel makkelijk schoon te maken. Verder zijn ze enorm stevig waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor lelijke beschadigingen wanneer er iets op de grond valt.

Wil je nou ook een nieuwe PVC vloer in je woning? Neem een kijkje bij Martijn de Wit vloeren voor inspiratie en laat je persoonlijk adviseren door een expert!