Wat houdt een camera-inspectie in de schoorsteen in?

Traprenovatie uit laten voeren

Wilt u uw kachel weer gebruiken nadat deze lange tijd niet heeft gebrand? Dan doet u er goed aan uw schoorsteen eerst te vegen. Op deze manier wordt een groot deel van de rommel uit uw rookkanaal verwijderd. Grote voordeel hiervan is dat de kans op een schoorsteenbrand een stuk kleiner wordt. Het is echter niet altijd nodig om een schoorsteen te vegen. Soms is een rookkanaal namelijk nog schoon genoeg om er weer een winter tegenaan te kunnen. Het probleem is dat u dit niet van de buitenkant kunt zien. Gelukkig kan Schoorsteenbrigade Nederland een camera-inspectie uitvoeren. Maar wat houdt zo’n inspectie eigenlijk in?

De schoorsteen wordt van binnen in beeld gebracht
Laat u een camera-inspectie uitvoeren door een professionele schoorsteenveger? Dan weet u binnen de kortste keren hoe het gesteld is met de binnenkant van uw rookkanaal. Bij een camera-inspectie brengt een schoorsteenveger namelijk een camera in vanaf de bovenzijde van uw schoorsteen. De beelden worden direct getoond op het scherm dat hij bij zich heeft. Hierdoor is binnen een mum van tijd duidelijk hoe de binnenkant van uw rookkanaal eruit ziet. Eventuele obstakels worden in beeld gebracht bij zo’n inspectie. Hierdoor weet u ook direct of een veegbeurt nodig is.

Wat te doen na een camera-inspectie?
Door een camera-inspectie wordt het duidelijk hoe het met uw schoorsteen gesteld is. Is de binnenkant behoorlijk smerig? Laat deze dan altijd eerst vegen door een schoorsteenveger voor u uw kachel gebruikt. Blijkt uit de inspectie dat de binnenkant van uw rookkanaal beschadigd is? Dan kunt u ervoor kiezen om een buis aan te laten brengen in uw huidige schoorsteen. Hierdoor hoeft u niet aan het breken om een nieuw rookkanaal te plaatsen. Of als het heel erg gesteld is met de binnenkant, dan kunt u de schoorsteen laten renoveren. Door uw rookkanaal aan te pakken na een camera-inspectie weet u zeker dat u uw kachel altijd veilig kunt gebruiken.