Wat zijn de kosten van een energielabel?

Wilt u uw woning verkopen of verhuren? Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht voor de verkopende partij om een geldig energielabel te regelen, door middel van een gediplomeerd inspecteur in combinatie met een BRL9500 gecertificeerd bedrijf. Omdat een huis verkopen al genoeg lasten op u legt, bieden wij de optie om gemakkelijk een afspraak in te plannen met een van onze inspecteurs. Bent u benieuwd wat hiervan de kosten zijn? Lees dan snel verder op onze website. 

Energielabel kosten: Hoeveel is het precies?

Via onze website kan u tegen een scherpe prijs al een energielabel aanvragen. Onze tarieven voor een gebouw of woning tot 500 m^2 zijn €349,-. Per 100 vierkante meter extra, betaald u 25 euro meer. 

Waarom kost het aanvragen van een energielabel deze prijs? Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De inspecteurs staan voortdurend onder kwaliteitsinspectie, en moeten voldoen aan de meest recente wetgevingen en regels. Door heel Nederland bieden wij een aanbod aan gediplomeerde inspecteurs, zodat er altijd een beschikbaar is wanneer u deze nodig heeft.
  • Naast reiskosten moeten er ook verschillende meetinstrumenten worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het meten van RC waardes van glas, wat invloed heeft op de isolatie. Onze inspecteurs zijn volledig uitgerust met alles wat ze nodig hebben, zodat ze zo goed mogelijk uw energielabel kunnen bepalen. 
  • Via een speciaal programma moeten alle gegevens worden verwerkt, en binnen al 24 uur is uw energielabel beschikbaar.

Let op! Bij de aanvraag van een energielabel wordt er niet gekeken naar de bouwkundige kenmerken van uw huis, maar echter alleen naar zaken die invloed hebben tot het energielabel. Deze inspectie is dus niet geldig als een bouwkundig rapport. 

Bij het kopen van een huis wordt er vaak gekeken naar het energielabel, omdat u natuurlijk niet te veel wilt betalen aan energiekosten in een huis. Hoe verbeterd u uw energielabel? Dit kan door bijvoorbeeld uw enkel glas te vervangen met dubbel glas, een beter isolerende deur te kopen en nog op veel andere methodes. 

Bij aanvragen-energielabel bieden wij niet alleen de mogelijkheid tot inspectie, maar ook tot het aanvragen van advies. Neem dus gerust contact op met onze experts via onze website. Wij helpen u graag!

Energielabel aanvragen: onze service

Door heel Nederland hebben wij een landelijk netwerk van gediplomeerde inspecteurs, elk gekwalificeerd voor het bepalen van uw energielabel. Tegen een betaalbare prijs kan u een afspraak inplannen die voor u uitkomt, als er iemand thuis is of niet. Onze inspecteur verwerkt alle gegevens en zorgt er voor dat uw energielabel al binnen 24 uur na de afspraak beschikbaar is. 

Een energielabel is 10 jaar geldig, en dient daarna bij verkoop of verhuur opnieuw vastgesteld te worden. Voor het aanvragen van een energielabel hoeft u enkel zich aan te melden en ons formulier in te vullen. 

Uw energielabel aanvragen doet u bij aanvragen-energielabel. Het proces wordt volledig wettelijk correct verricht, volgens de nieuwste regels en normen. Onze specialisten hebben al jaren ervaring in het opstellen van energielabels, en leveren gegarandeerd een accuraat resultaat. Benieuwd over de opties? Neem dan gerust contact op met ons via onze website.