Wel een nieuwe woning, maar geen verhuiswens? Ga voor renovatie!

architect renovatie prijs

Wanneer je al een aantal jaren in een bepaalde woning woont en je hebt aan de indeling en het interieur al een tijdje niets meer veranderd, dan kan het zomaar gebeuren dat je op een dag een beetje uitgekeken bent op je huis. Dat kan problematisch zijn, zeker als je er om uiteraard begrijpelijke redenen niet op zit te wachten om te gaan verhuizen. Welnu, gelukkig is het ook helemaal niet nodig om door een ingrijpende verhuizing te gaan. Je kunt er immers ook voor kiezen je woning te laten renoveren. Uiteraard doe je dat het best aan de hand van een professionele architect. Dat aan een architect renovatie een prijs is verbonden, dat mag natuurlijk wel duidelijk zijn. Om die redenen zetten we in de volgende alinea de mogelijkheden om deze prijs te bekostigen voor je uiteen.

architect renovatie prijs

Op deze manieren kun je een renovatie bekostigen

Als je je huis wilt laten renoveren, dan zou je dat op de volgende manieren kunnen bekostigen:

  • Je kunt je spaargeld inzetten voor het volledige bedrag of voor een gedeelte ervan. Dit is ideaal, want spaargeld op de bank levert tegenwoordig eerder negatieve dan positieve rente op. Bovendien zorgt de inzet van spaargeld ervoor dat je minder of niet hoeft te lenen.
  • Je kunt je bestaande hypotheek uitbreiden, mocht je althans de hypotheekverstrekker kunnen overtuigen dat je inkomen voldoende is.
  • Je zou kunnen inzetten op een persoonlijke lening. Rentetechnisch gezien is dit de minst aantrekkelijke optie van deze drie.